HTML

Utolsó kommentek

  • Roli88: hol vannak az írások???? :D (2022.05.16. 14:20) A nap, amikor újra itt
  • Dawson: @Roli88: A szerkesztőség eddig gondolkodott, hogy reagáljon-e egyáltalán arra a féknyúz kommentre... (2022.05.11. 07:28) A nap, amikor újra itt
  • Roli88: 4 nap múlva válaszolni.....khhmmm :D elnézést egy aktív blog?? :P :D (2022.05.10. 09:20) A nap, amikor újra itt
  • Dawson: Nem rázlak le? Mármint úgy, mint te egy hete, hogy "bocs, be kell rohannom dolgozni, ég a ház"?? (2022.05.09. 02:45) A nap, amikor újra itt
  • Roli88: Minden rendben! Főleg ha holnap végre nem rázol le és tudunk videóchatelni! :D (2022.05.05. 10:25) A nap, amikor újra itt
  • Utolsó 20

Verba volant, scripta manent

Egy blog, mellyel meglepém e szobának szegletén magam magam. De remélhetőleg nemcsak a magam "örömére" jött létre, hanem egyben megfelelő eszközül fog szolgálni az amerikai utazással kapcsolatos élményeim megosztására is. Have a good read!

Friss topikok

Linkblog

A nap, amikor fény derül a ventillátor titkára

2022.02.10. 05:11 :: Dawson

Jól kiszúrtam magammal ezzel a FB oldallal. Az az igazság, hogy sokkal jobban néz ki úgy a bejegyzés hivatkozása, hogy van benne egy kép, és nem az a sárga blog.hu felirat látszik. A baj az, hogy ezt a képet a postból veszi, ergo a szépérzékem azt kívánja, hogy legyen kép... Amihez viszont nyilván fényképezni kell. (Bár, akár le is tölthetném a képeket a netről...)

Délelőtt rájöttem, hogy ezen a héten még nem ettem főtt ételt, ezért dél után nem sokkal lementem a Small Victoryba, és vettem egy olyan Chicken Pie-t, mint a múltkor, csak most el is hoztam. 7 percet várni kellett volna, hogy felmelegítsék, micsoda nyomor... Ez azért ilyen jó munkás embernek nem fér bele, így itthon melegítettem, sütő helyett mikróban. És igen, volt annyi eszem, hogy kivegyem az alufóliából.

A szaki 1 után nem sokkal jött, és legalább így letesztelte a buzzer kódot is, jól működik. Amúgy angol az ürge, de ideköltözött, Angliát túl zsúfoltnak találta. Ahogy érzékeltette, az angol népsűrűséggel BC-ben annyi ember élne, mint Kanada és USA népessége együtt. Nem ellenőriztem, de azért ez elég meglepő adat. Az biztos, hogy Kanadában kevesebb ember él, mint mondjuk Kaliforniában, és mivel a világ második legnagyobb országa (ha jól tudom), így elég kedvező népsűrűség jön ki. Kicsit beszélgettem vele, mert amúgy jó arcnak tűnt. Kérdezte, hogy mi a baj a ventillátorral. Mondtam, hogy hangos. Azt mondja, hogy az ilyen öreg házaknál már csak ilyen. (2000-ben épült a ház, ez Vancouverben öreg...) Kérdezte, miért nem kapcsolom le. Mondtam, hogy Maryam szerint nem lehet, biztonsági okokból. Erre elég furán nézett. Azt mondta, nincs ilyen. Próbálta lekapcsolni, nem lehet. Kijött, lejjebb vette a páratartalom szabályozót, és így már le tudta kapcsolni. Az a csönd... Nagyon jól esett... Azt javasolta, hogy ilyenkor nyugodtam kapcsoljam ki ezt a szabályzót. Azt mondjuk nem mondta, hogy mikor kapcsoljam vissza... Ezután még fugával játszott egy kicsit, szóval most elég ecet szag van odabent, de legalább jobban néz ki.

Meló után elmentem kávéért, azzal egy sétára, hazafelé pedig bolt. A kávézóban az a srác szolgált ki, akivel a múltkor a Pókemberes sztorim volt. Kérdezi a nevem, megmondom neki. Erre, hogy ezt mondta volna, hiszen olyan Pítörös vagyok. Mondtam neki, hogy ez nem tudom, jót vagy rosszat jelent, de köszönöm. Azt mondja jót. És megint jött Peter Parkerrel. Meg hogy olyan vagyok, mint ő. Hát, én azt a Pókember filmet még nem láttam, ahogy a főszereplő hasonlított volna rám. Szerintem azért, mert az a film még nem készült el... Meg egyébként is, én inkább Bruce Wayne vagyok. Vagy Doctor Strange. Esetleg Thor.

Séta során egy csomó Canucks mezessel találkoztam, lévén mentek a mai meccsre. A Ducks jövő szombaton jön, arra ki akarok menni. Még nem döntöttem, hogy mezben vagy sem. Az volt a terv, hogy előtte azért kimegyek egy másik meccsre is, hogy ne akkor bénázzak már, hogy mi merre. Most szombaton jön is a Toronto, arra még kíváncsi is vagyok. Aztán megnéztem a jegyárakat... Nem biztos, hogy megér nekem $200-t a dolog. (A Ducks meccs sokkal olcsóbb, nem értenek ezek a hokihoz...)

A boltban venni akartam valami előre elkészített kaját holnapra. Valójában Phad Tai-ra fájt a fogam, de az nyilván nem volt. Így végül lazac lett zöldségekkel és barna rizzsel. Mondjuk, az azért meglepett, hogy a lazac olcsóbb, mint a csirkeláb, ami ugyanúgy zöldségekkel van. Fura hely ez...

Kipakoltam a dobozokból: a ruhákat rádobtam a vendégháló ágyára, a könyveket feltettem egy polcra, a cipősdobozokat a polc elé. Kb minden ingemet lehet újravasalni :( A focicipőm nem tettem be, sajnos. Most három lehetőségem van: a) megvárni, hogy az első látogatók jöjjenek, és megkérni őket, hogy hozzák ki, b) feladatni csomagként valakivel, c) venni egyet itt. Őszintén szólva a c) a legegyszerűbb, de a legdrágább is. Meg minek nekem két műfüves cipő? (Mármint két pár, még mielőtt...) A mai foci egyébként elmaradt, vagy legalábbis a munkatársam nem tud menni, így meg inkább én sem megyek. Talán jövő héten.

És akkor a kép, ami ugyanolyan, mint a többi, szóval nincs túl nagy értéke. (Amúgy az a gömb alakú izé az nem más, mint a Science World.

img_2144.png

2 komment

Címkék: Pókember Vancouver Lazac Peter Parker Szerelő Csirkeláb

A bejegyzés trackback címe:

https://dawson.blog.hu/api/trackback/id/tr4617362298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Princsanyi 2022.02.10. 08:26:05

Szerintem a kávés srác rádment,Petya...FYI.

Dawson 2022.02.11. 04:49:20

@Princsanyi: Annyira, hogy még a nevemet sem jegyezte meg... :D
süti beállítások módosítása