HTML

Utolsó kommentek

  • Roli88: hol vannak az írások???? :D (2022.05.16. 14:20) A nap, amikor újra itt
  • Dawson: @Roli88: A szerkesztőség eddig gondolkodott, hogy reagáljon-e egyáltalán arra a féknyúz kommentre... (2022.05.11. 07:28) A nap, amikor újra itt
  • Roli88: 4 nap múlva válaszolni.....khhmmm :D elnézést egy aktív blog?? :P :D (2022.05.10. 09:20) A nap, amikor újra itt
  • Dawson: Nem rázlak le? Mármint úgy, mint te egy hete, hogy "bocs, be kell rohannom dolgozni, ég a ház"?? (2022.05.09. 02:45) A nap, amikor újra itt
  • Roli88: Minden rendben! Főleg ha holnap végre nem rázol le és tudunk videóchatelni! :D (2022.05.05. 10:25) A nap, amikor újra itt
  • Utolsó 20

Verba volant, scripta manent

Egy blog, mellyel meglepém e szobának szegletén magam magam. De remélhetőleg nemcsak a magam "örömére" jött létre, hanem egyben megfelelő eszközül fog szolgálni az amerikai utazással kapcsolatos élményeim megosztására is. Have a good read!

Friss topikok

Linkblog

Day 8 - Yosemite és Borobudur

2018.10.19. 07:22 :: Dawson

Először is, olvasói kérésre következzék egy fotó Csabiról. Ha rossz a kép, akkor azért az, mert szándékosan ilyet kerestem róla, ha jó, akkor meg a fotós zsenialitását kell kiemelnem.

img_0413.jpg

A következő percekben igyekszem a korábbi kommentjeiteket is lereagálni, már amennyiben le lehet. Köszi a visszajelzéseket, minden nap kíváncsian kelek, hogy van-e hozzászólás, és ha van, akkor mi az. Aki nem szeret hozzászólni, semmi gond, ha már olvassa a zagyvaságaim, az is kedves tőle.

És akkor a mai napról. Vagy sikerült teljesen aklimatizálódnom, vagy pedig csak kezdek elfáradni, de simán túlaludtam Csabi ébresztőjét. 8:40-kor azért felkeltett, mert 9-ig volt reggeli, azt meg nem hagyjuk ki! :) Mondjuk, nem volt túl nagy a választék, a rántottáról ordított, hogy az sosem látott tojást, a müzlistál kicsi volt, így abból nem tudtam sokat enni (nem fogok kétszer fordulni...), így maradt a jól bevált vajas-lekváros kenyér, illetve annak az upgrade-elt változata, a vajas-lekváros pirítós. Tudtátok, hogy Csabi imádja a "mini-vajat"? Ha nem, akkor most mondom, Csabi imádja a "mini-vajat". A legjobban azt, ami a katonaságnál van, szóval nem volt teljes számára az élmény. Mivel még nem éreztem úgy, mintha készen állnék a napra (ami mondjuk lehetett amiatt is, hogy akkor még nem igazán sikerült bebootolnia az agyamnak), és láttam, hogy Csabi két bazi cukros fánkot is elpusztított már, rámentem egyre én is. Noha ezután sem éreztem magam tip-topnak, de már nem volt arcom többet enni.

Kis készülődés, majd indulás a Yosemite Nemzeti Parkba. Csabi egy óra alatt odanavigálta a gépet, és így, hogy rendesen készültünk meleg ruhával, tökéletes idő fogadott bennünket. 20-22 fok, szikrázó napsütés, kellemes szellő. (Gondolom nem érdekel senkit, de az Apple az utóbbi években két operációs rendszert is kiadott, aminek innen vette a nevét: Yosemite és El Capitan.) Megint csináltunk rengeteg képet, amik szerintem egész jók is lettek, de annyira nem adják vissza a hely hangulatát. A park látogatható részének nagy része egy völgyben, a Yosemite-völgyben található. És ezt óriási, de tényleg óriási sziklák veszik körül. Az első rögtön a már említett El Capitano, ami a "kiállásával" tényleg uralja az egész helyet. Másik oldalon ott van a Sentinel, az őrszem. :) Maga a park egyébként nagyon jól néz ki, rendkívül tiszta, és az egészből árad a nyugodtság. Az, hogy mókusok szaladgálnak össze-vissza, nem olyan nagy dolog, de hogy őzek legelnek pár méterre a látogatóktól, elég menő.

img_0819.jpg

Ugye itt elvileg szép vízesések is vannak, de ezekkel nem volt szerencsénk, mert inkább vízfolyásra hasonlítottak. Állítólag tavasszal szépek igazán, amikor az olvadás után zúdul le a víz a sziklákról... a sziklákra. Most is folydogált, de láttam már olyan wc-t, ahol nagyobb vízmennyiség zúdul le egységnyi idő alatt. De egy kis képzelőerővel el lehetett azért képzelni, milyen ez az egész, amikor igazán formában van. És nekünk nem kis kézelőerőnk van... :D A parkban rengeteg túralehetőség van, illetve biciklit is lehet bérelni. Sajnos, nekünk nem volt időnk arra, hogy a Mirror lake-hez elmenjünk, mert indulnunk kellett vissza San Franciscoba. De van itt lehetőség a Glacier Pointhoz is felsétálni, ami több, mint 1000m szintkülönbség, nem véletlenül ~10km-es az ösvény. Állítólag gyönyörű a kilátás onnan az egész parkra. Rengetegen kempingeznek itt napokig, ők biztos tudnak rá időt szakítani.

Miután végeztünk a parkkal, elindultunk vissza az öbölbe. Az út nem volt túl izgalmas, de a kilátás meglehetősen tetszetős volt, miközben ereszkedtünk a hegyekről. Mikor már végre nem én vezettem, elkezdhettem "dolgozni", azaz ezt a bejegyzést írni. Az alábbi képen láthatjátok, ahogy a stáb minkét tagja "pihen":

img_0852.jpg

Megérkeztünk, majd kerestem egy helyet, ahol tudunk valami rendes kaját enni. Egy buregerezőt választottunk, amiről nagyon jókat lehet olvasni. Nem is volt messze tőlünk, elindultunk, meg is találtuk. De nem ott ettünk, mert a szomszédjában ott volt a Borobudur. Aki nem tudná (mi sem tudtuk), ez egy indonéz étterem. Csabi folyamatosan rágta a fülem, hogy együnk kínait, de azzal mindig elvetettem az ötletet, hogy a kínai kajáknál még magyarul sem értem, mit eszek, nem hogy angolul. Az indonéz kajámnak ezzel szemben meg van az az előnye, hogy azt Magyarországon nem nagyon találni, ergo különlegesebb számomra, mint a kínai. Bementünk, leültettek és biztos vagyok benne, hogy ordított rúlunk, nem tudjuk, mit keresünk mi ott.

És mégis, jól lakottan és rendkívül elégedetten jöttünk ki az étteremből. Kértünk egy-egy pohát kaliforniai burgundit, előételnek Tahu Gorenget, valamint Martabakot kértünk, utóbbit marhából. Főételnel pedig Rendangot és Sambal Goreng Dagingot kértünk. És ahogy azt nekem mesélték, valóban középre teszik ki a kaját, és onnan szed mindenki magának. Így én is ettem abból, amit eredetileg Csabi választott, és ő is abból, amit én. Tényleg nagyon finom volt minden. (A képen jól látható, hogy Csabi kisajátít magának mindent, nekem csak egy kis rizst hagyott...)

img_0857.jpg

Végül pedig sétáltunk még egy kicsit megnéztük a Union Square-t így este is. Szép ez a város, egyedül a sok hajléktalan az, amit nehezemre esne gyorsan megszokni.

Holnap indulunk LA-be, de mivel a Csendes-óceán partján megyünk, az úgy nevezett Pacific Highway-en, ezért csak szombaton érünk az angyalokhoz.

ps.: Remélem, most mindenki elégedett a bejegyzés hosszával... ;)

12 komment

Címkék: San Francisco SF Borobudur Yosemite Indonéz

A bejegyzés trackback címe:

https://dawson.blog.hu/api/trackback/id/tr2014309935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Richie21 2018.10.19. 07:54:15

Na végre valami! Csak nekem ugrik be egyből a Venom, ahogy rápillantok a nyitóképen Csabira? :D Jó volt ez a poszt, éhes is lettem.. :)

mgyrbci 2018.10.19. 08:31:00

Peti ennyi helyesírási hibát :)
De a képekkel nagyon elégedett vagyok :)

Dawson 2018.10.19. 08:54:45

@Richie21: Nem :) De a szomorú, hogy el kellett neki magyaráznom, hogy mire gondolsz... :(

Dawson 2018.10.19. 08:55:53

@mgyrbci: Nehéz kocsiban gépelni, miközben navigálni is kell. De ez nem magyarázat mindre. Azért javítottam párat, köszi az észrevételt.

Örülök, hogy elégedett vagy a képekkel, csak annyi kell, hogy ne én legyek rajta, mi? :D

RealRoli88 2018.10.19. 13:24:43

Végre több kép :) alakul ez a blog csak be kell szólogatni :) helyesírási hibákkal nem kell foglalkozni....tőlem tanultad....a legjobbtól :) hajrááááááá Lakers!!!:)

robertofelice 2018.10.19. 13:29:38

Lehet, hogy irigykedem kicsit, de nagyon jó furikázást, meg kirándulást^^ Jól írsz Peti, nem unom magam halálra közben :) Remélem eljuttok a Staples Centerig, onnan fotózzatok egy O'Neal szoborszelfit légyszi :D Jó csavargást^^
BoldogRobi (ha a felhasználónévből nem jönnétek rá xd)

Gagarin789 2018.10.19. 19:26:03

Végre értékelhető tartalom, nyomjátok jók vagytok fiúk. Steak eves mikor lesz?

mgyrbci 2018.10.20. 08:16:32

A bejegyzés első képe Csabiról az a Death Vallyeban készült nem? A bejegyzés meg a Yosemiteről szól. Ez csalás!!! :D

Dawson 2018.10.20. 08:58:10

@RealRoli88: Pffff.... Sőt, pfffffffff.... A Lakersért meg legközelebb ban jár :D

Dawson 2018.10.20. 08:59:38

@robertofelice: Köszi szépen! :) Igen, Staples center lesz, hétfőn Lakers-Spurs. Megpróbálok nem sokat enni előtte, nehogy elhányjam magam... :) O'Neallal csak úgy tudunk szelfizni, hogy Csabit a nyakamba veszem... :D

Dawson 2018.10.20. 09:00:12

@Gagarin789: Értékelhető tartalom, mert volt benne egy kajakép? :D

Dawson 2018.10.20. 09:02:11

@mgyrbci: Nem, a bejegyzés eleje egy vállalásról szólt, miszerint lesz Csabiról előnytelen kép. Egyébként meg te is tudod, hogy meglepően közel van egymáshoz a Yosemite és a Death Valley. Szóval legrosszabb esetben is csak csúsztatás :)
süti beállítások módosítása