HTML

Utolsó kommentek

  • Roli88: hol vannak az írások???? :D (2022.05.16. 14:20) A nap, amikor újra itt
  • Dawson: @Roli88: A szerkesztőség eddig gondolkodott, hogy reagáljon-e egyáltalán arra a féknyúz kommentre... (2022.05.11. 07:28) A nap, amikor újra itt
  • Roli88: 4 nap múlva válaszolni.....khhmmm :D elnézést egy aktív blog?? :P :D (2022.05.10. 09:20) A nap, amikor újra itt
  • Dawson: Nem rázlak le? Mármint úgy, mint te egy hete, hogy "bocs, be kell rohannom dolgozni, ég a ház"?? (2022.05.09. 02:45) A nap, amikor újra itt
  • Roli88: Minden rendben! Főleg ha holnap végre nem rázol le és tudunk videóchatelni! :D (2022.05.05. 10:25) A nap, amikor újra itt
  • Utolsó 20

Verba volant, scripta manent

Egy blog, mellyel meglepém e szobának szegletén magam magam. De remélhetőleg nemcsak a magam "örömére" jött létre, hanem egyben megfelelő eszközül fog szolgálni az amerikai utazással kapcsolatos élményeim megosztására is. Have a good read!

Friss topikok

Linkblog

A nap, amikor végre vége ennek a hosszú munkahétnek...

2022.01.29. 07:39 :: Dawson

Lehet, hogy az a pár ital jó ötlet volt, mert úgy aludt, mint a bunda. De amellett, hogy végre lefekvés után pillanatokkal később már álomba is szenderült, egész pihentető is volt az éjszakája, nem volt vészes a reggeli ébredés. Az öltözést megoldotta egy melegítőfelsővel, és már kapcsolta is be a gépet, hogy Mariaval beszéljen. Hasznos segítséget kapott, meg is értett pár homályos részletet, végül pedig sikerült levinni $72 környékére a havi(!) biztosítási díjat. Ahhoz képest jó, hogy $100+-ról indult, ahhoz képest viszont kevésbé, hogy Maria anno azt mondta, hogy $50 alatt lesz. A fizetésnél volt egy kis malőr, ugyanis a kártyájával, aminek fejből tudja az adatait, nem sikerült fizetnie. Ennek az a prózai oka volt, hogy a korábbi hívás miatt beállított egy limitet erre a kártyára, és mivel az első három havi díjat egyszerre be kellett fizetnie, túllépte azt. Ez viszont elsőre nem esett le neki, arra gondolt, hogy nem kanadai bank által kibocsátott kártyát nem fogadnak el, és ebben a hitében Maria is megerősítette. (Amúgy, lehet, hogy ez is igaz...) Így viszont ki kellett mennie a nappaliba, ami viszont kicsit kényes dolog volt, mert, mint ahogy már tudja a Kedves Olvasó, csak egy pulcsit vett fel, egyébként csak az volt rajta, amiben aludni szokott. Azért próbált úgy felkelni a gép elől, hogy lehetőleg ez minél kevésbé szúrjon szemet... Végül még tanácsokat is kapott a lakás átvételével kapcsolatban, nézze át rendesen az egész lakást, és jó ötlet le is fényképezni a szobákat, pláne, ha valami nem stimmel. Utóbbi esetben azt Maryamnek is jelezni kell.

A munkával haladt valamelyest, bár azt pont nem sikerült beállítania, amit szeretett volna. Délután viszont elkezdte a Machine Learning kurzust, amit meg kell csinálnia (ez csak egy bevezető, de van lehetőség mélyebben is tanulmányozni), egész érdekes, nem a szokásos uncsi trainingek egyike.

Ugyan pénteken nincsenek meetingek, most azonban mégis volt egy, mert Joshua, aki az elmúlt 4-5 évben a csapat tagja volt, átmegy egy másikba, így a Happy Hour az ő búcsúztatása volt. Mert hogy van ilyen Happy Hour is, mint kiderült. Ez itt nagyjából azt jelenti, hogy mindenkinek van egy havi $20-os kerete az UberEats-nél (amit úgy kell elképzelni, mint a FoodPandát (NetPincért), vagy a Voltot), és ilyenkor lehet felhasználni. Tehát, lehet rendelni, és az első $20-t a cég állja, a fennmaradót meg a munkavállaló. Miután kiörvendezte magát, hogy van ilyen, megjegyezte Rishinek (a manager-e manager-ének), hogy ő pont nem éhes, de a megnyugtató válasz az volt, hogy egész nap lehet használni, késő estig. Nem tervezett ugyan nagy vacsorát, az ebédre elkészített tészta kitartott volna egy kis gumicukorral/keksszel egész nap, de nem abból a fából faragták, hogy csak úgy engedjen elúszni egy $20-os kupont... Így rendelt egy jó kis burgert édesburgonyával, gyakorlatilag csak a szállítási díjat és a borravalót kellett fizetnie.

burger.png

Miután degeszre ette magát, elment még egyet sétálni, kifejezetten jól esett számára kimozdulni, lévén egészen 3/4 7-ig a gép előtt ült.

Mivel egyéb említésre méltó dolog nem történt, így egy kis önfényezés gyanánt megoszt egy linket, bizonyítván, hogy tényleg sakkozgatott 2021-ben, nem csak úgy a levegőbe beszélt: Chessable review 2021. Erről viszont eszébe jut, hogy van egy sakk csoport is a cégen belül, ahol most szerveznek egy kis összejövetelt és persze partikat. Ha tudná, hogy hozzá hasonló amatőrök is lesznek, akkor lehet, hogy elmenne rá, biztos érdekes lehet. És ma jött a hír arról is, hogy lesz tán valamilyen foci is, egyelőre még azt mérik fel, hány embert érdekelne, utána osztják szét a költségeket. Apró nehezítés, hogy ha jelzi, hogy érdekli, akkor már azt is vállalja, hogy majd fizet. "Summer Season" néven fut a rendezvény, tavaly áprilisban kezdődött. Érti, hogy az elmúlt években a hónapok és az évszakokra jellemző időjárás nem korreláltak olyan egyértelműen, mint oly sokáig, de azért ez picit akkor is fura.

Szolgálati közlemény: Akinek van tapasztalata arról, miképp lehet beállítani, hogy az új bejegyzésekről e-mailt kapjon, legyen olyan kedves, és írja meg commentben. Tudom, hogy az "rss to e-mail"-re kell rákeresni a Google-ben, de nekem simán megér egy kávét, ha valaki megteszi ezt helyettem és meg is osztja az olvasóközönséggel. :)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dawson.blog.hu/api/trackback/id/tr9416825070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bloemy6 2022.01.29. 15:13:08

De jó, látom a Kisherceget! <3
Az ubit kiszedted, vagy ott volt a hambi tetején?

Dawson 2022.01.30. 09:54:05

@bloemy6: Kisherceg? Az nem én vagyok??
Úgy adták, hogy ott volt a tetején.
süti beállítások módosítása