HTML

Utolsó kommentek

  • Roli88: hol vannak az írások???? :D (2022.05.16. 14:20) A nap, amikor újra itt
  • Dawson: @Roli88: A szerkesztőség eddig gondolkodott, hogy reagáljon-e egyáltalán arra a féknyúz kommentre... (2022.05.11. 07:28) A nap, amikor újra itt
  • Roli88: 4 nap múlva válaszolni.....khhmmm :D elnézést egy aktív blog?? :P :D (2022.05.10. 09:20) A nap, amikor újra itt
  • Dawson: Nem rázlak le? Mármint úgy, mint te egy hete, hogy "bocs, be kell rohannom dolgozni, ég a ház"?? (2022.05.09. 02:45) A nap, amikor újra itt
  • Roli88: Minden rendben! Főleg ha holnap végre nem rázol le és tudunk videóchatelni! :D (2022.05.05. 10:25) A nap, amikor újra itt
  • Utolsó 20

Verba volant, scripta manent

Egy blog, mellyel meglepém e szobának szegletén magam magam. De remélhetőleg nemcsak a magam "örömére" jött létre, hanem egyben megfelelő eszközül fog szolgálni az amerikai utazással kapcsolatos élményeim megosztására is. Have a good read!

Friss topikok

Linkblog

A nap, amikor átköltöztem

2022.02.03. 07:21 :: Dawson

A nap egyik legizgalmasabb momentumának az ígérkezett, hogy kinyitom a postaládát, és vajon benne találom-e a hitelkártyámat tartalmazó borítékot.

Az utolsó éjszakám egészen jól telt abban az ágyban, amit egészen megkedveltem a hetek során. Ahhoz képest, mennyit forgolódtam benne az első éjszakákon, az utóbbi napokban már úgy aludtam, mint a bunda. Ettől függetlenül nem voltam a legfrissebb, amikor keltem, valahogy vissza kéne térni arra, hogy 11 körül lefekszem. Fél 12-ig mitting, majd utána irány a postaládához. És csalódás. Ez kicsit fel is húzott... Hogyan lehet az, hogy egy hét alatt nem kaptam meg? Most még a holnapban bízhatok, szeretném elkerülni, hogy írni kelljen az ingatlanosnak és a jóindulatukra kelljen hagyatkozni.

A munkában nem volt sok izgalom, vagy egy közepesen érdekes, de igen hosszú tréningem, de legalább közben sikerült beállítani azt, amit napok óta szerettem volna. Nem nálam volt a hiba, és nem én bénáztam, ami azért megnyugtat.

Munka után elkezdtem pakolni. Két körben át is tudtam hurcolni (remélhetőleg) minden cuccomat, és eljutottam arra a szintre, hogy most egy darabig nem szeretnék költözködni. Nem tudom, hogyan lehet ez, de már két táskányival több holmim van, mint amivel érkeztem. Nem hiszem, hogy ez mind a kaja volna, valami nem stimmel. Mondjuk, jó lett volna, ha nem esik az eső/havas eső/hó, mikor bandukolok a bőröndökkel/táskákkal, de ha őszinte akarok lenni, akkor talán ez jobban is passzolt hozzám... Nem tudtam, mennyire kéne kitakarítani, így elmosogattam, és kész. Annyira nincs nagy por, valamit csináljanak ők is. Szemetet is levittem, volt mit. Holnap reggel még visszamegyek szétnézni, na meg persze csekkolni a leveleket.

Az új helyet még szokni kell. És olyan fura szag van itt. Nem tudok rájönni, hogy pontosan milyen és mitől, de azért lementem a közeli kisboltba és vettem egy illatosítót. Olyan menő, ami akkor puffant/szisszent, amikor elmegy valaki előtte. Sosem volt még ilyenem. És kiderült, hogy ez a két fürdőszoba kicsit becsapós ám. Nekem csak egy folyékony szappanom van, és így el kellett dönteni, hogy hol fogok kezet mosni. De ez nyilván meghatározza egyéb tevékenységek helyét is... Mindenesetre az pár óra alatt kiderült, hogy pár dolgot be kell szereznem a helyi IKEÁ-ból, már ha van itt ilyen.

Ma jött még egy e-mail, hogy mennem kéne a vámosokhoz a holmim miatt. Nagyon remélem, hogy nem kell fizetnem semmit... Mindenesetre ki kell nyomtatnom egy doksit, amit egyelőre nem tudom, miképpen fogok abszolválni. Azt hiszem, a concierge nem fogja csak úgy kinyomtatni nekem.

Így, hogy a lakás kérdéssel most egy ideig nem kell foglalkozni, és a csomagom is hamarosan megkapom, lehet a következő feladatra koncentrálni, ami nem más, mint a jogosítvány megszerzése. Nem sok kedvem van ezzel foglalkozni, pláne, hogy elveszik a magyart, és vissza sem adják. Soha.

4 komment

Címkék: Költözés Vencouver

A bejegyzés trackback címe:

https://dawson.blog.hu/api/trackback/id/tr9817114416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Princsanyi 2022.02.03. 10:26:37

Micsodaaa?? Ezt a jogsielvételt kifejtenéd?

Richie21 2022.02.03. 10:59:36

Főszabály: a jogsit csak akkor tudják elvenni, ha odaadod! Segítek, ahol tudok :D :D

Krisztián Bagi 2022.02.03. 21:10:56

Mond azt hogy elhagytad vagy a magyar FBI elvette ittas vezetését :)

Dawson 2022.02.04. 05:13:25

Akkor ezt majd inkább a posztban, hátha mást is érdekel.
süti beállítások módosítása