HTML

Utolsó kommentek

  • Roli88: hol vannak az írások???? :D (2022.05.16. 14:20) A nap, amikor újra itt
  • Dawson: @Roli88: A szerkesztőség eddig gondolkodott, hogy reagáljon-e egyáltalán arra a féknyúz kommentre... (2022.05.11. 07:28) A nap, amikor újra itt
  • Roli88: 4 nap múlva válaszolni.....khhmmm :D elnézést egy aktív blog?? :P :D (2022.05.10. 09:20) A nap, amikor újra itt
  • Dawson: Nem rázlak le? Mármint úgy, mint te egy hete, hogy "bocs, be kell rohannom dolgozni, ég a ház"?? (2022.05.09. 02:45) A nap, amikor újra itt
  • Roli88: Minden rendben! Főleg ha holnap végre nem rázol le és tudunk videóchatelni! :D (2022.05.05. 10:25) A nap, amikor újra itt
  • Utolsó 20

Verba volant, scripta manent

Egy blog, mellyel meglepém e szobának szegletén magam magam. De remélhetőleg nemcsak a magam "örömére" jött létre, hanem egyben megfelelő eszközül fog szolgálni az amerikai utazással kapcsolatos élményeim megosztására is. Have a good read!

Friss topikok

Linkblog

A második tanítási nap

2008.09.04. 04:59 :: Dawson

Előszöris hadd jelezzem, mennyire örülök a sok kommentnek. Amire tudtam, válaszoltam. A mai nap később mentünk reggelizni, mert utána egyből órára akartunk menni. Ez a Society and Morals nevezetű filozófiai óra volt. Érdekes lesz, nem bánom, hogy felvettük. S egy alkalommal mindig csak 50 perc. Mondjuk kicsit lassan haladt az óra, értsd, nem egy Scatman a bácsi, de sebaj. Ami feltűnt, hogy itt kábé mindenki papucsban jár órára. Úgy látszik, hogy ez itt bevett szokás, de nekem azért furcsa.

Ezután elmentünk egy világvégi helyre, ahol az Interactive Data Visualisation című tárgyat hallgattuk. Hát ez szörnyű volt. Maga a téma nem is, de ami a jövőt illeti. Így rögtön úgy döntöttünk, hogy ez nem kell nekünk, s már mentünk is Bobbihoz, hogy ezt le akarjuk adni. Kaptunk egy papírt, kitöltöttük, még holnap megyünk aláíratni a proffal, s el is felejtjük az egészet. Tényleg nem volt jó.

Ezt követte egy kis pihi, majd ebéd, s a mai utolsó óra, a Statistics for Engineers and Scientists. Hát mit mondjak. Maga a téma jó, de elég alap dolgokról lesz szó. De ez nem is baj, sőt. Hanem amit az órán tapasztaltam. Biztos csak ez volt valami válogatott társaság, vagy tényleg baj van az amerikai diákokkal. Egy tetszőleges eszközt tekintettünk, amelynek három tulajdonsága van, a sebesség (amelyre képes), a szög (amely akármit jelenthet), meg a hossz. Minden tulajdonságnak két értéke lehet. A nő (a tanár) felírta, hogy 2^3 lehetőség van. Döbbent csönd. Megkérdezi, hogy mit jelenthet itt a kettes. Csönd. Valaki aztán halkan bemondja a rettentő nehéz választ. Ezután azt kérdezi a tanár, hogy vajon a hármas mit jelent. Újabb kínos csönd, mire jön a válasz, hogy ennyi tulajdonság van. Majd a keresztkérdés, mennyi az értéke ennek a kifejezésnek. Csönd. Csönd. Csönd. Majd többen egyszerre : Eight! Mások : Six! Namindegy... Biztos csak rossz napjuk volt.

Utána még elmentünk a gymbe, most is futottam. Most olyanra állítottam be, hogy 11 perc futás, random pályán, tehát folyamatosan változik a pad dőlésszöge, mintha emelkedőn futnék. Amikor ezt teljesíted (vagy igazából bármit, amit beállítasz), akkor az ún. Cool Down mód jön, ami még 5 percet jelent. Utána egy kis bicaj, majd squash Ákossal. Viszont nem játszhattunk sokáig, mert jött egy ürge, aki lefoglalta a pályát. Nem volt ügyetlen... Apropó! Van köztetek olyan, aki jár ilyen helyekre? Nem tudna esetleg mondani olyan gépet, amivel a hasizmot lehetne erősíteni? Esetleg egy kép is jöhetne róla, hogy felismerjem... :) Meg esetleg tanácsokat, hogy melyeket ne használjam, mert azok a női szépséget hivatottak szolgáltatni. :) Előre is köszönöm.

A tenisz rovat. Megnéztem a Del Potro - Murray meccset (najó, a harmadik szettet nem láttam), s nagyon jó volt. Négy szettben nyert Murray, de ebből kettő tie-break volt, az utolsó meg 7-5. Majd' négy órát játszottak, minden game szoros volt. Az argentín teljesen kimerült a végére, de Murray is elfáradt, neki meg ugye már eddigis volt két ötszettes meccse. Mindenestre jó a skót, de nem tudom, ez mire lesz elég Nadal (márha a spanyol jut neki) ellen. Szerencséjére csak szombaton lesz a meccs, ha jól hallottam (ami furcsa lenne...). Mivel hosszú volt a negyeddöntő, csúszik a program, s most épp a Williams nővérek gyűrik egymást, ez annyira nem érdekel, s utána jön Nadal Fish ellen. Nem hiszem, hogy fentmaradok addig.

Végül pedig a beigért vizesblokk. A storyhoz hozzátartozik, hogy amikor tegnap fényképeztem, nem vettem észre, hogy a lefényképezett wc szomszédját valaki használta, csak akkor hallottam meg, amikor már kimentem. Ez azért is vicces, mert ugye a fényképezőgépek pittyeg a kép készítésekor, nomeg azt hiszem vakuzott is. Most elgondolom, hogy szegény hogy érezte magát...

Ez maga a folyosó, pont a szobám ajtajától. Jobbra a restroom ajtaja, a folyosó végén balra egy tágas társalgó, tv-vel.

Az emlegetett WC ajtó. Ugye, hogy nem túl nagy?!

Itt pedig a számomra fura wc-csésze. Nem tudom, mennyire látszik, de teli van vízzel. Aminek nyilvánvaló a célja, de amikor az ember lehúzza a wc-t, akkor ez az egész olyan hangot ad ki, hogy izé... fura, fülsiketítő, hangos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez pedig a tusolórész, amivel kibékültem, s immár teljesen jól tudom kezelni.

A címet levettem, akinek kell, az keressen meg egy valamivel kevésbé publikus csatornán.

Mára ennyit, holnap mosás.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dawson.blog.hu/api/trackback/id/tr17647554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pultos 2008.09.04. 12:02:32

Jók a képek. Nekem eszembe jutott, hogy mit szólnak, ha fényképezőgéppel mégy fürödni, de nem akartalak elijeszteni a feladattól.
Az a tárgy amit lemondtatok mégis miről szólt? Van valami minimum, hogy hány tárgyat kell felvenned?
A címeddel feladtad a leckét... Mégis milyen szülinapi meglepit vársz a box-odba?

Dawson 2008.09.04. 16:41:08

12 kreditnek kell meglennie. Itt 16 a féléves norma, ami otthon 30-nak felel meg. De a 12-t így is elérjük.

Idén nem ünneplem meg a szülinapomat, úgy döntöttem, inkább maradok 23 :)
süti beállítások módosítása